fbpx

תרומת ביצית

בנשים בגיל מתקדם, (מעל גיל 45), ולעיתים גם בגיל צעיר יותר, מופיע כשל שחלתי, המתבטא בהעדר ביציות בשחלה, וחוסר ביוץ. במצב קיצוני, יביא הדבר לאל-וסת ותופעות גיל המעבר (גלי חום, יובש בנרתיק וכו'…). כשל שחלתי יכול להיות גם חלקי, ואז יתבטא בתגובה לקויה של שחלות לגורמי ביוץ, עם מספר מועט של זקיקים שחלתיים, ומספר קטן של ביציות, או ביציות באיכות נמוכה.

הטיפול במצבים אלו הנו על פי רוב על ידי תרומת ביצית מאישה אחרת. ככלל, מבוצעים מרבית טיפולים אלו בחו"ל. הביציות נשאבות מתורמות בחו"ל, ומופרות בזרע בן הזוג. העוברים שנוצרים מוחזרים לרחם האישה, לאחר הכנה מתאימה של רירית הרחם, בעזרת טיפול בהורמונים (אסטרוגן ופרוגסטרון).

חוק תרומת ביציות אושר בארץ (2010), ומצפים שכניסת החוק תאפשר ביצוע טיפולים אלו גם בארץ. על פי החוק מאושרת תרומת ביצית עד גיל 54.

פרופ' אריאל הורביץ, שותף באימהית – מיזם תרומת ביצית, מסביר על טיפולי הפריה חוץ גופית עם תרומת ביצית.

אני מכיר את הרצון להורות והכמיהה לילד, המהווים את הבסיס לקיום המין האנושי, וטבועים עמוק בתרבות ובשורשים שלנו. אני מאמין שבאמצעות טיפול והכוונה נכונים, נחישות והתמדה, תצליח כל אישה להרות ולהקים משפחה.

פרופ’ אריאל הורביץמומחה במיילדות, גניקולוגיה ופריון

מטרתו של מאמר /סרטון זה הינו לספק מידע בלבד. הוא איננו מהווה חוות דעת, אבחנה, המלצה לטיפול רפואי או תחליף לייעוץ מטעם הרופא המטפל שלכם.